Velohautelesse

Met een klein budget de woonkamer inrichten

Jullie woonkamer leuk inrichten hoeft helemaal niet duur te zijn. Zeker als je zelf ook een beetje handig bent om er iets leuks van te maken. Het is eerst handig om een schets te maken hoe jullie de woonkamer kunnen inrichten dan hebben jullie voor jezelf al een klein overzicht en wat jullie nodig hebben in de woonkamer.

Tweedehands spulletjes

Alles nieuw kopen is best prijzig en zeker als jullie met een klein budget rond moeten komen. Overal op internet vind je tweedehands spulletjes voor in je woonkamer die je goedkoop kunt overnemen. Denk hierbij aan een garage verkoop, of mensen die zelf iets te koop zetten bij jullie in de buurt. Of je kunt ook een beetje rondkijken bij een tweedehandswinkeltje. Of misschien doet iemand van je vrienden of familie nog wat spulletjes weg?

Stijlplan opstellen samen met je vrienden

Omdat jullie misschien ook een beetje van smaak verschillen, is het samen wel handig om eerst na te denken wat voor meubels, vloerkleden en planten jullie graag in de woonkamer willen hebben. Dat maakt het wat makkelijker als jullie rond gaan kijken voor meubels. Begin eerst met noodzakelijke dus een zit bank en een eettafel. Niet alles hoef je meteen in een keer te gaan kopen, je kunt in het verloop van tijd beetje bij beetje aanvullen.

Doe het zelven

Kun je ergens goedkoop aan hout komen dan kun je zelf een kast bijvoorbeeld maken. Of van een tweedehands eettafel even opschuren en met een likje verf kom je ook heel ver. Bij veel bedrijven hebben ze vast nog wel pallets over. Daar kun je ook iets moois van maken namelijk een salontafel met zwenk wielen en mooie glasblad. Met een oude pallet kun je ook heel leuk plantenbakje kunt maken, het enige wat je hoeft te doen is de achterkant dicht timmeren en aarde en leuke plantjes erin te doen. Of een klein moestuintje ervan maken scheelt ook in de kosten qua groentes. Met een creatieve geest en hulp van je vrienden in huis kom je dus al heel erg ver.

MEER TE WETEN KOMEN

Canvasschilderijen
Woonlasten en bespare
Huis vinden