Velohautelesse

Canvasschilderijen voor aan de wand

Canvasschilderijen zijn alles bepalend om een gezellig huiselijke sfeer te creëren. Je hebt ze in diverse soorten en maten. Maar als je samenwoont met vrienden dan heb je ook verschillende wensen en smaken. Hoe worden jullie het samen eens als het gaat om het interieur in jullie huis?

Verzamel foto’s

Jullie hebben samen vast wel mooie herinneringen vastgelegd. Het is toch leuk om gezellig bijeen te zitten en deze foto’s bij elkaar te liggen. Een foto wat eruit springt kunnen jullie laten bedrukken als een grote canvasschilderij voor in de woonkamer. Dan kijken jullie in ieder geval niet tegen een kale muur. Tip: kies voor een warme kleur voor op een canvas, dat zorgt voor sfeer in huis.

Wil je zelf aan de slag

Als jullie zelf een beetje creatief zijn dan kunnen jullie ervoor kiezen om zelf een canvasschilderij te schilderen. Heel persoonlijk en leuk om samen er iets moois van te maken en bovendien ook nog eens goedkoop. Het enige wat je daarbij nodig hebt is een schildersezel, penselen en verf. Kijk wel even of je een goede primer voor op je schilderij kunt vinden en goede acryl of olieverf.

Nog een lege woonkamer

Is jullie woonkamer nog niet ingericht en je hebt wel alvast canvasschilderijen gekocht? Dan kun je juist op basis van de kleuren die in de schilderijen terug komen aanpassen op de verf die jullie in de woonkamer gaan gebruiken.

Waar je verder op moet letten

Een canvasschilderij is leuk om zelf te maken of te kopen, maar waar je zeker rekening mee dien te houden is jullie interieur stijl. En de kleuren combinatie in jullie huis of het wel bij de vloer of bij de meubels past. Kijk samen even vooraf welke muur het meest geschikt is voor jullie canvasschilderij. En komt het wel overeen met lengte en breedte van het schilderij dat je wellicht boven je meubels wilt hangen of op een andere plek in huis. Meten is vaak ook weten. Maak het mooi af met een leuke kamerplanten eronder. Kiezen jullie voor driedelige canvasschilderijen let er dan op dat er tussen de schilderijen wel gelijke afmetingen worden aangehouden.

MEER TE WETEN KOMEN

Woonlasten en bespare
klein budget
Huis vinden