Velohautelesse

Hoe vind je een huis anno 2022

Ten eerste moeten jullie ingeschreven zijn om voor een huurhuis in aanmerking te komen. Of dit nu is voor een huurhuis in de sociale sector of in de vrije sector. Een huis kopen is natuurlijk ook een optie maar wat zijn de regels en waar dien je rekening mee te houden?

Wat is het verschil tussen beiden sectoren

Bij een huurhuis in de sociale sector is er een maximale grens als het gaat om een huurprijs. Dit geldt ook bij een huurverhoging. Bij een huurhuis moet je rekening houden dat het inkomen dat jullie verdienen niet te hoog mag zijn. Bij een huurhuis in de vrije sector is er geen maximale huurprijs en de maximale verhoging van de huur kan ieder jaar stijgen of deze is voor een aantal jaartjes vastgelegd. Als je binnen een bepaalde tijd een huisje wilt huren met jullie allen is de slagingspercentage hoger in de vrije sector dan dat je kiest in de sociale sector.

Wat als jullie een huis kopen

Als jullie met jullie allen goed gespaard hebben dan is er ook nog een optie kopen. Lekker alles van jullie zelf en dan kunnen jullie alles verbouwen naar jullie eigen smaak. Maar houdt wel rekening dat de belastingen overdrachten gaat stijgen met twee procent. En de hypotheek aftrek zal ieder minder worden. Zo kun je ook wat minder lenen bij een bank omdat de inflatie is gedaald. Zo is het niet meer nodig risicoverzekering niet meer nodig als je een huis koopt maar het is wel verstandig als je er een hebt. Regel alles goed met een adviseur zodat jullie niet voor verrassingen komen te staan.

Aankoopmakelaar

Het is een goed besluit om te kijken voor een aankoopmakelaar. Hij of zij weet vaak hoe de markt ervoor staat als je een huis wilt gaan kopen. Samen kunnen jullie bespreken wat je graag zou willen uitgeven voor een woning en wat de beste aanpak gaat zijn al hij of zij op woningjacht gaat. De makelaar zorgt voor de bezichtigingen en onderhandelingen dat deze goed verlopen als je een bod wil uitbrengen op een huis. Je weet nooit wanneer het de beste tijd is om een huis te kopen of dat je juist moet wachten wanneer de prijzen zullen zakken. Maar met een beetje geduld staat er vast een heel mooi huis op jullie te wachten ongeacht waar jullie voor kiezen. Heel veel succes en geluk met zoeken van jullie woning.

MEER TE WETEN KOMEN

Canvasschilderijen
Woonlasten en bespare
klein budget